Helpen

Helpen helpt! Ieder van ons heeft een hart: een hart voor vluchtelingen, een hart voor wie het moeilijk heeft, een hart voor onze medemens. En velen van willen zich dan ook inzetten om het leven van mensen in moeilijkheden beter te maken. Ook bij EHVV kan je daarvoor terecht. Hoe? Door je in te zetten als vrijwilliger, door mee te werken met de werkgroepen, door spullen te doneren of door ons financieel te ondersteunen. Ook kan je nog bij heel wat andere organisaties terecht, binnen en buiten Gent.

1. Doneer spullen

In onze doorgeefwinkel De Olijfboom helpen we nieuwkomers en kansarme Gentenaars aan de spullen te komen die ze het meest nodig hebben. Daarvoor zijn we bijna volledig afhankelijk van materiaal dat ons wordt geschonken door gulle schenkers. Vaak zijn dit tweedehands spullen in goede kwaliteit (de vuistregel is: doneer niets wat je niet goed genoeg meer vindt voor jezelf).

Op deze manier geef je je oude spullen niet enkel een nieuw leven, je zorgt er ook voor dat mensen met weinig of geen inkomen zich ook goed kunnen kleden! Er niet moeten bijlopen alsof ze er niet bijhoren, ook dit helpt hen hun eigenwaarde te behouden en zo blijft er moed om verder te bouwen aan de verdere toekomst.

Het type spullen dat we nodig hebben kan varieren naargelang het seizoen of bepaalde gebeurtenissen, maar volgende zijn altijd welkom

 • Kledij (goede kwaliteit) & schoenen (goede kwaliteit), voor baby, peuter, kleuter, tiener, man en vrouw.
 • Slaapkledij voor jong en oud! Van Klassiek tot Sportief alles is welkom!
 • Baby kledij, buggy en verzorging… Zwangerschapskledij.
 • Sokken en pantoffels
 • Huisraad en huisdecoratie.
 • Potten en pannen
 • Glazen, tassen, borden, vorken, lepels en messen…
 • Klein elektro zoals: mixers, stofzuiger, koffie apparaat, ….
 • Tapijten en bijzetmeubeltjes
 • Dekens, donsdekens ( lakens momenteel voldoende! )
 • Koekjes, koffie en thee.
 • Pampers en verzorgingsproducten ook voor jong en oud.
 • Reiskoffers en grote tassen! ( nieuwkomers die verblijven op OC Reno moeten allemaal verhuizen! OC Reno sluit maart 2017.)

Wil je spullen doneren, kom dan tijdens de openingsuren naar De Olijfboom. Je hoeft ons niet op voorhand te verwittigen! Heb je heel veel materiaal of grote stukken, of ben je niet zeker dat we het materiaal kunnen gebruiken? Stuur ons een sms of een mailtje 0487-266-336 of info@ehvv.be.

Praktisch
Welkom tijdens onze openingsuren, op voorhand verwittigen is niet nodig.
Parkeren op de parking is onmogelijk, we hebben jammer genoeg geen extra parkeerplaatsen ter beschikking. Enkel laden en lossen.

Meld je aan bij Evelyne, Maurice of Veerle, zij helpen je verder!
Onze vrijwilligers helpen je om het materiaal binnen te dragen.
Drink dan gerust een kopje koffie of thee. Welkom!

2. Word vrijwilliger

Zowel in de doorgeefwinkel De Olijfboom als bij de vele werkgroepen steunen we op heel wat enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Extra handen zijn altijd welkom!
Elke vrijwilliger doet waar hij zich het best bij voelt, en zo vaak hij zelf wil. We houden ervan dat iedereen zijn talent kan gebruiken, iedereen is ergens goed in! We willen dan ook dat iedereen zich goed voelt binnen onze werking. We begeleiden je indien nodig. Meld je aan en wees welkom!

Heb je interesse om ons vrijwilligersteam te versterken? Neem contact met ons op via het contactformulier!

3. Ondersteun financieel

Ook financiële hulp is altijd erg welkom. Ontvangen giften gaan in de eerste plaats naar het uitbreiden van het gamma in De Olijfboom, op die manier kunnen we ook spullen aanbieden die tweedehands niet mogelijk zijn, zoals verzorgingsproducten, pampers of ondergoed.
Daarnaast worden ook de verschillende werkgroepen beter door jouw gift.

Overschrijven kan op BE04 8901 5426 8831

4. Andere organisaties

In onze doorgeefwinkel De Een Hart voor Vluchtelingen is zeker niet de enige organisatie die zich inspant voor nieuwkomers in Gent en België. We worden ondersteund door Ocmw en Stad Gent. Victoria Deluxe ondersteunt ons vele manieren en we werken regelmatig samen met Hart boven Hard, vzw vrede, Bredene met een Hart voor vluchtelingen, Kringloopwinkel, De sloep, en andere organisaties met een hart.

Voor een mooi overzicht van de verschillende organisaties kan je terecht op solidair.stad.gent.