Helpen

Helpen helpt! Ieder van ons heeft een hart: een hart voor vluchtelingen, een hart voor wie het moeilijk heeft, een hart voor onze medemens. En velen willen zich dan ook inzetten om het leven van mensen in moeilijkheden beter te maken. Ook bij EHVV kan je daarvoor terecht. Hoe? Door je in te zetten als vrijwilliger, door mee te werken met de werkgroepen, door spullen te doneren of door ons financieel te ondersteunen. Help jij ons mee?

1. Financiële gift

Ook financiële hulp is altijd erg welkom. Ontvangen giften gaan in de eerste plaats naar het uitbreiden van het gamma in De Olijfboom, op die manier kunnen we ook spullen aanbieden die tweedehands niet mogelijk zijn, zoals verzorgingsproducten, pampers of ondergoed.

Daarnaast ondersteunt u ook de verschillende werkgroepen.

Het jaar 2017 en 2018 hadden we een convenant van Stad Gent met middelen van Minister Homans. Nu dat deze subsidie en convenant is afgelopen moeten wij zelf op zoek naar middelen om onze werking te kunnen verderzetten. Elke euro is meer dan welkom!

Overschrijven kan op BE04 8901 5426 8831. Bij giften van minstens €40 heeft u recht op een fiscaal attest. Dit mits overschrijvingen met vermelding van uw naam en rijksregisternummer in de mededeling.

2. Doneer spullen

De vernieuwde olijfboom en haar noden….

Huisraad allerlei
Borden groot en klein, tassen, glazen, kommetjes, potten en pannen. ENKEL MET KLEINE GEBRUIKSSPOREN. (geen bierglazen aub)

Meubeltjes
Kan je ze 7 dagen bewaren tot we een nieuwkomer vinden? Ja? Stuur een mailtje naar info@ehvv.be met in het onderwerp: meubeltjes te geef… Heel grote stukken kunnen wij niet vervoeren!

Huislinnen
1p en 2p hoeslaken, kussensloop en onderlaken, dekentjes en dekens. Keukenhanddoeken en tafellakens.
Dit enkel van goede kwaliteit!

Zomerkleding en schoenen
Kinderen, Tieners, Vrouwen en Mannen kledij allerlei. Homewear, Sportkledij! Nachtkleding, casual en ook bling bling… Degelijke schoenen zijn ook welkom! Zo goed als nieuw ondergoed en kousen…
Dit alles enkel van goede kwaliteit, uit respect voor de bezoekers.
Materialen die niet worden meegenomen krijgen ook een bestemming! Ze worden aangeboden op onze stocksale of rommelmarkten, ons Naaiatelier Manous recycled zo veel mogelijk katoen. De inkomsten gaan integraal naar de werking van vzw EHVV.

Persoonlijke verzorging
Pampers, vochtige doekjes, tandpasta, tandenborstel.
Shampoo, conditioner en fijne kammen (doen soms dienst als er kleine bewoners zijn in de haren van de kindertjes).
Dit natuurlijk nieuw, geen halve flessen en ook geen gebruikte tandenborstels uit respect voor de nieuwkomers.

Speelgoed
Momenteel aanvaarden we enkel: Lego, Playmobil, Barbie poppen en gewone speelpoppen. Degelijk speelgoed zoals houten speelgoed of blokken zijn ook steeds welkom!
We doen dit bewust, met dit speelgoed is het mogelijk om hen te leren omgaan met zorg dragen voor hun speelgoed. Puzzels en spelletjes hebben we in overvloed.

Schoolmateriaal
Schrijfmateriaal, papier, schriftjes. Knutselmateriaal, kleurpotloden, stiften en plakkaatverf.
Nederlandstalige boekjes lagere school niveau. Kinderboekjes.

Eten
Noten, honing en vitamines.
Koffie, Thee en water 5l flessen (water van ons gebouw is geen drinkbaar water). Een appeltje, appelsien of een lekker koekje of cakeje is ook altijd welkom!

Alvast Hartelijk Bedankt in naam van ehvv vzw , al onze bezoekers en vrijwilligers!
Deze materialen worden steeds opnieuw gevraagd of wij willen ze hen net aanbieden. Zoals we de kinderen motiveren om hun tanden te poetsen. In september steken we een tandenborstel en tandpasta in hun boekentas! Ook veel kunstenaars onder onze bezoekers dus de borstels en verf kunnen kinderen/mensen terug doen dromen!

Als je wilt komen doneren, kijk even op onze kalender voor de openingsuren.
Forelstraat 37 Gent!!

3. Word vrijwilliger

Zowel in de doorgeefwinkel De Olijfboom als bij de vele werkgroepen steunen we op heel wat enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Extra handen zijn altijd welkom!
Elke vrijwilliger doet waar hij zich het best bij voelt, en zo vaak hij zelf wil. We houden ervan dat iedereen zijn talent kan gebruiken, iedereen is ergens goed in! We willen dan ook dat iedereen zich goed voelt binnen onze werking. We begeleiden je indien nodig. Meld je aan en wees welkom!

Heb je interesse om ons vrijwilligersteam te versterken? Neem contact met ons op via het contactformulier, of met onze coördinator: evelyne@ehvv.be!

4. Andere organisaties

In onze doorgeefwinkel De Een Hart voor Vluchtelingen is zeker niet de enige organisatie die zich inspant voor nieuwkomers in Gent en België. We worden ondersteund door Ocmw en Stad Gent. Victoria Deluxe ondersteunt ons vele manieren en we werken regelmatig samen met Hart boven Hard, vzw vrede, Bredene met een Hart voor vluchtelingen, Kringloopwinkel, De sloep, en andere organisaties met een hart.

Voor een mooi overzicht van de verschillende organisaties kan je terecht op solidair.stad.gent.