De Olijfboom

Zoals een olijfboom kan overleven op rotsachtige, arme grond, zo is De Olijfboom uit de grond geschoten. Het is een doorgeefwinkel en ontmoetingsplek voor de hele buurt, maar vooral voor vluchtelingen uit Gent en omstreken.

In De Olijfboom wordt hulp aan nieuwkomers en kwetsbare Gentenaars gegeven door het verzamelen, sorteren en aanbieden van allerlei materiaal, zoals kledij, huisraad en verzorgingsproducten. Het doel is materiƫle ondersteuning te bieden waar nodig, aan de mensen die dit het meest nodig hebben. Zowel in Gent als daarbuiten.

Hiervoor wordt enkele keren per week samengekomen met een aantal vrijwilligers. Er is steeds een positieve sfeer en er is altijd tijd voor een babbel en een koffietje. Materialen die na 3 maanden niet worden meegenomen in onze doorgeefwinkel worden weggeschonken aan de kringloopwinkel, andere verenigingen of hobbyclubs.

Meehelpen?

Alle mogelijk hulp is meer dan welkom in De Olijfboom, of dit nu het doneren van materiaal, het sorteren van kledij, het begeleiden van bezoekers of het kuisen van de ontmoetingsruimte is.

Wil je ook je steentje bijdragen? Neem dan zeker een kijkje op onze help-pagina!